Youtube

Youtube er et nettsted der brukere kan laste opp og dele videoer. Nettstedet blir ofte brukt til å finne morsomme filmer med rare dyr eller mennesker som filmer sine merkelige påfunn, men Youtube er også en fin kilde til musikk.

Det er forbudt å legge ut kopibeskyttet materiale på nettsiden, men mange artister velger å legge ut egne videoer eller liveopptak på nettstedet. Dette er en fin reklame for artistene, og gjør det mulig for brukere å finne ny musikk. Artistene har oppdaget at dette nettstedet kan skaffe dem nye fans.

Youtube brukes også av amatørmusikere. Både musikere og sangere kan filme seg selv mens de framfører en sang, og deretter kan de legge ut videoen på Youtube. Flere av dagens kjente artister har faktisk blitt oppdaget på denne måten. De har lagt ut en video, fått fans, og blitt kjent. Deretter har de blitt lagt merke til av plateselskapene, og har fått platekontrakter.

Brukerne på Youtube kan kommentere videoene, og de kan anbefale dem til vennene sine. På den måten kan selv en amatørmusiker bli kjendis nesten over natten. Noen ganger blir sanger en uventet hit, nettopp på grunn av Youtube. Et eksempel på det er Ylvis-brødrenes sang The Fox, som egentlig bare ble laget som reklame for TV-programmet deres, men som endte opp med å bli en kjempehit verden over.