Thomas «Fingern» Gullestad i Mitt Dansecrew

Thomas Gullestad, som kanskje er mest kjent under artistnavnet «Fingern» er en kjendis av den typen som klarer å gjøre seg bemerket på flere måter. Han begynte sin karriere i hip-hop-gruppa Klovner i Kamp. Denne gruppa spilte en viktig rolle iå utvikle norsk hip-hop som en selvstendig sjanger. De var på mange måter sterkt inspirert av bølgen av norsk rock som kom på 80-tallet.

Kanskje tenkte de at hvis rockemusikken kan bli populær på norsk, så hvorfor ikke hip-hopen også? På et tidspunkt vant de også en spellemannspris for beste hip-hop-album. Med tanke på hvor mange sterke artister og grupper denne sjangeren hadde på et tidspunkt er det en sterk prestasjon. Den mest kjente enkeltlåten deres er kanskje den humoristiske julesangen «Mitt Juleevangelium». I denne perioden var «Fingern» gruppa sin DJ, så han skal ha en stor del av æren for gruppas popularitet.

Senere har Gullestad kanskje fått et enda mer kjent navn. Han har deltatt i en rekke forskjellige TV-konseptet og blitt gift med en annen kjendis, nemlig Jenny Skavlan som er kjent fra TV. Det størst oppsvinget for hans status som kjendis fikk han kanskje i år, da han har deltatt i det veldig populære TV2-konseptet «Mitt Dansecrew». Han ble spådd som en mulig vinner av flere eksperter på oddssider som Betsafe. Derfor var ikke overraskelsen veldig stor når han gikk av med seieren i en spennende finale.

Det var to flotte finalister som sto igjen til slutt, og Gullestad og hans dansecrew Absence Crew stakk av med en av de mest knepne seiere det overhodet er mulig å ta. Av alle avgitte stemmer gikk nemlig 50,2% til Gullestad, så det var ikke mange stemmene som skilte han fra konkurrent Lisa Tønne. Uansett må dette smake veldig godt, og dette er nok ikke siste gangen vi hører fra «Fingern».