Spillmusikk

Grafikken gir et spill realisme, men musikken gir spillet sjel. Uten musikk kan ethvert spill føles flatt og endimensjonalt. Musikken framhever stemningen og skaper økt spillglede, enten man spiller et konsollspill, et barnespill eller en spilleautomat.

Musikk i konsollspill

Noen spill blir legendariske, ikke bare på grunn av selve spillet, men også på grunn av musikken og stemningen som skapes. Eventyrbaserte spill kan ha episk musikk, i likhet med musikk man finner i filmer. Spill med magi som tema har ofte mystisk musikk, mens actionfylte spill har rå og tøff musikk. Er spilleautomaten basert på en film eller et band, brukes musikk fra filmen eller bandet. Musikk kan også lenke sammen en spillserie. Et godt eksempel på det, er Final Fantasy-serien.

Musikk i spilleautomater

De aller første spilleautomatene ga bare fra seg pling og klikkelyder. Dagens nettbaserte spilleautomater kan derimot ha veldig avansert musikk. Det avhenger litt av spillet. Spill som er laget for å etterligne klassiske spill kan ha et litt enklere lydbilde, men videoautomater er en annen sak. Der brukes musikken for å framheve stemningen og temaet i spillet. Spilleautomater som Football Gladiators er eksempler på et veldig originalt tema, der både musikk og lydeffekter bidrar til å skape stemningen.

Spill basert på filmer eller band

Det har blitt en trend å lage spill av filmer, TV-serier og kjente band. I slike spill prøver utviklerne å bruke originalmusikk fra filmen, bandet eller serien, i tillegg til grafiske elementer som forbindes med stjernene i spillet. Da skapes det en forbindelse mellom spillet og temaet det er basert på, og det øker spillfølelsen.

Musikk i barnespill

I dag kan du ikke engang lage et enkelt barnespill uten å tenke på musikken. Barnespill har ofte morsom og underholdende musikk, eller musikk barna kan synge med på. Barnespillene med Josefine er et eksempel på dette. Disse spillene er både lærerike, morsomme og har fin musikk.