Kom i stemning foran Eurovision

Det nærmer seg finale i Eurosong, og for mange er dette et stort høydepunkt. Eurosong blir ofte kalt programmet alle elsker å hate, og det er alltid mange sterke meninger både om den norske og den internasjonale finalen.

Grand Prix klubber og andre fans lager ofte sine egne fester under finalen. Noen reiser til selve finalebyen, mens andre samler venner og bekjente hjemme. Men man trenger ikke å vente helt til finaleuken for å høre sangene. Bidragene ligger allerede tilgjengelig på nettet. Det finnes spillelister blant annet på Youtube, der man kan høre alle bidragene. Hjemmesiden til Eurosong, Eurovision.tv, har også videoer av sangene, intervjuer med artistene, og nyheter og oppdateringer om arrangementet.

Armenia er favoritter før årets finale, og tippes som vinner av Unibet. Norge beregnes å ha nest størst vinnersjanser, så kanskje det blir en konkurranse mellom nettopp disse to landene. Det får vi ikke vite før i mai. Armenia representeres av artisten Aram Mp3. Han synger sangen You’re not alone. Aram er kjent for å ha en stemme med stort register. Han har også god humor, og pleier ofte å overraske på scenen. Han er gift med Anna og har en sønn som heter Arno. Aram er en kjent sanger og komponist i hjemlandet. Han opptrer også jevnlig på TV, på klubber og i humorforestillinger. Til tross for at han er berømt, og ofte blir stanset av fans på gaten, er han beskjeden og vennlig.

Aram ble født i 1984. Da han var liten, hadde han pusteproblemer og hostet mye. Legene anbefalte ham å begynne å synge, og foreldrene tok ham med til korundervisning. Sangen helbredet lille Aram, og han ble kvitt pusteproblemene. Samtidig oppdaget han også at han hadde et talent og en lidenskap for musikk. Snart ble han et fast innslag i skoleforestillinger.

Selv om Aram ønsket å bli musiker, utdannet han seg til farmasøyt. Men han deltok i studentmusikaler og konkurranser både i hjemlandet og i utlandet. Han ble invitert til å delta i programmet 32 teeth, og der ble han introdusert som Aram Mp3, et kallenavn han har brukt siden. Nå er han klar for Europa, og er første sang ut i den første semifinalen.