Hva bør du ha på deg på klassisk konsert?

For mange virker klassisk musikk, som klassisk konsert og operaforestilling, overraskende skummelt. Dette blir ofte assosiert med de rikere og mer velstående og det kan være litt uvant for en enkel musikkelsker å trå over terskelen og inn til en helt ny verden. Vi kan trygt fortelle deg at du har ingen ting å frykte! Musikk er for alle og dette reflekteres også i den ordinære kleskoden, eller mangelen på sådan.

orchestra

Opera

Opera er vel, sammen med ballett, noe flesk mennesker assosierer med de litt rikere i samfunnet og en stivet krage eller elegant aftenkjole. Dette var kanskje tilfellet før i tiden, men avisene kan melde at i disse dager er du minst like velkommen i operaen i dongeribukse og T-skjorte. Det eneste unntaket kan være spesielle anledninger som en gallapremière eller et festspill, der du gjerne kan slå til med findress og sløyfe. Manglende kleskode til tross, det er mange som synes det er morsomt å gjøre en litt spesiell anledning ut av et operabesøk, og som gjerne pynter seg litt. Dette er helt opp til den enkelte.

Klassisk musikk

Også Oslo Filharmonien kan melde at de ikke har noen spesiell kleskode de forventer å se sitt publikum i. Det er tross alt kjærligheten til god musikk som knytter oss alle sammen, og dette kan man ikke se på antrekket.
Konklusjonen blir dermed enkel, gå i det du føler deg aller mest komfortabel i! Hvis dette betyr en stilren dress med godt tilbehør, så la det være slik, nettopp fordi du liker å ta deg godt ut. Akkurat like greit er det å gå for en enkel, avslappet stil. Husk at du ofte skal sitte stille i over en time av gangen, og det er derfor viktig at du uansett stil velger klær med et godt snitt som du kan sitte komfortabelt i over lengre tid.